St. Marienthal 22. 9. – 29. 9. 2024

Jak už je pro naší školu tradicí, vydali jsme se letos opět na interreligious seminář do Saint Marienthalu. Kromě České republiky se účastnilo i Švédsko, Polsko, Bosna a Hercegovina, Litva, Lotyšsko a samozřejmě Německo. První polovina pobytu byla plná seminářů, které se soustředily na různá náboženství – Islám, Židovství, Křesťanství, Hinduismus, Buddhismus a letos nově i Pohanství. Ve středu jsme se vydali do Görlitzu, kde jsme si mohli prohlédnout vnitřek jejich Synagogy a poslechnout si něco víc o židovské historii. Po zbytek týdne jsme se každý věnovali jednotlivým workshopům, mezi které patřilo kulinářství, žurnalismus, divadlo, zpěv či výtvarnická dílna. Seminář vyvrcholil v sobotu, kde všechny skupiny představily výsledky jejich práce.

Paní učitelka Brožová vybrala letos jako vždy skvělou partu studentů, a pro všechny z nás to byl týden plný ne jenom nových přátelství, zážitků ale také vědomostí. Byl to nezapomenutelný týden a jsme moc vděční, že jsem mohli být jeho součástí.

Pokud by vás zajímalo více, neváhejte si přečíst náš Marienthal Magazine (odkaz) či zhlédnout video (odkaz), které vás zasvětí do atmosféry celého pobytu.

Autorka textu: Sofie Sturmová

c

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Marek Čejpa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *